Mematerializekan Jenama Anda

Satu idea adalah hanya satu idea jika ia dalam fikiran anda. Tetapi ia adalah satu perbezaan yang nipis apabila anda menulisnya. Ia adalah idea pertama, dalam bentuk dakwat atau dokumen dalam komputer. Orang ramai boleh memahaminya.

Dari segi penjenamaan, identiti perniagaan anda adalah hanya satu idea sehingga logo anda direka dan diterbitkan untuk dilihat oleh pelanggan. Itulah langkah pertama mematerialkan identiti anda.

Langkah kedua adalah yang terbaik. Peralihan paling dramatik adalah apabila anda mencetaknya pada sesuatu yang nyata. Ia memberi persepsi baru dan membuat orang benar-benar mengenal jenama tersebut.

‘Branding’ tidak hanya untuk pelanggan anda, tetapi untuk semua orang yang bekerja di sekitarnya. Orang-orang anda, pasukan anda, kakitangan anda. Ia meningkatkan semangat mereka untuk bekerja di sebuah syarikat yang mempunyai reputasi baik, untuk membuat produk terkenal atau memberi perkhidmatan berjenama popular.

Sekarang di mana kita boleh mencetak logo anda? Mana-mana! Ia tidak perlu terlalu megah. Memasukkannya ke dalam item yang paling kecil hingga yang terbesar. Ini adalah beberapa contoh untuk perniagaan kecil bagi memulakan jenama anda dari hari ini:
– Pelekat tag kecil
– Letterhead
– Borang
– Agenda mesyuarat dan minit
– Komputer
– Desktop wallpaper
– Aset
– Sticker Kereta
– T -shirt
– Buku
– Banners
– Flyers
– Risalah-risalah
– Pembungkusan
– Icon Desktop
– Foto Facebook
– Laman web
– Beg plastik
– Pintu Pejabat
– “Hang” pada dinding
– kanvas
– Poskad
– Katalog
– Pelekat dinding
– Kad Nama
– “Thank you” note
– Kad ucapan

Dan banyak lagi

 

We are always here to help. Whatsapp Us Here.